تحقیق آشنايي با مراحل نصب Windows XP-Vista-98

دسته بندي : فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT
تحقيق آشنايي با مراحل نصب Windows XP-Vista-98 در 42 صفحه ورد قابل ويرايش

نصب ويندوز XP

اول بايك يك CD ويندوز xp داشته باشيم دقت كنيم كه اين CD بايد bootable باشد اگر بخواهيم كه ويندوز فعلي را به ويندوز xp تبديل كنيم يا update كنيم نيازي به cd بوت نداريم.

CD ويندوز را وارد CD ROM مي كنيم و ويندوز را اتوماتيك auto Run مي شود دقت كنيم كه اگر بخواهيم ويندوز فعلي خود را كه مثلاً 98 يا me يا 2000 است را update كنيم اطلاعات ما در my document و برنامه هاي نصب شده حفظ خواهد شد ولي اگر ويندوز ما ايراد داشته باشد بهتر است آن را از اول فرمت و نصب كنيم كه اين نوع نصب را كردن را توضيح مي دهيم.

بعد از اينكه CD ويندوز را درون CD ROM گذاشتيم خود به خود مرحله‌ي نصب ويندوز شروع خواهد شد كه روي گزينه install windows xp كليك مي كنيم در قسمت بعد از ما پرسيده مي شود كه مي خواهيد يك ويندوز جديد نصب كنيد يا ويندوز فعلي را update كنيد در صورتي كه در ويندوز فعلي ما ايرادي نباشد و مي خواهيم آن را به xp تبديل كنيم اين مرحله را رد مي كنيم و به آن دست نمي زنيم چون به طور خودكار upgrade recommanded انتخاب شده است ولي اگر قصد داشته باشيم ويندوز جديدي را در درايوي ديگر نصب كنيم بايد new instalation را انتخاب كنيم در اينصورت بعد از نصب كامل ويندوز xp هنگاميكه سيستم را روشن مي كنيم دو منو ظاهر مي شود و از ما مي پرسد كه مي خواهيد وارد كدام ويندوز شويد پس ما در اين صورت دو ويندوز خواهيم داشت. در مرحله‌ي بعد بايد سريال ويندوز را وارد كنيم اين سريال احتمالاً در پشت cd يا درون خود cd داخل فايلي به نام serial يا cd key يا readme نوشته شده است.

در قسمت بعد روي دكمه‌ي advanced option كليك مي كنيم و در پنجره جديد گزينه‌ي دوم را تيك مي زنيم اين براي اين است كه ما درايوي كه ويندوز در آن ريخته مي شود را انتخاب كنيم همچنين براي راحتي كار مي توانيم گزينه‌‌ي اول را تيك بزنيم تا تمامي فايلهاي ويندوز روي هارد ريخته شده و از آنجا نصب شوند و بر روي ok كليك مي كنيم در قسمت پايين مي توانيم زبان خود را انتخاب كنيم آن را Farsi انتخاب كنيم تا ابزار فارسي نصب شوند ولي اگر بخواهيم از يك برنامه اي فارسي ساز استفاده كنيم نبايد اين قسمت را دست بزنيم و روي گزينه‌ي Next كليك مي كنيم.

در مرحله‌ي بعد از ما سؤال مي كند كه مي خواهيم نصب ويندوز را از اينترنت به روز كنيم اگر بخواهيم مي توانيم گزينه‌ي بالا را انتخاب كنيم و كليد next را بزنيم در اين صورت آخرين update ها از اينترنت دانلودخواهد شد ولي با انتخاب كردن گزينه‌ي پاييني بدون update وارد مرحله‌ي بعد مي شويم به هر حال بعد از رد كردن اين قسمت فايلهاي ضروري اتوماتيك كپي يا دانلود خواهد شد و سيستم restart خواهد شد.

بعد از restart شدن كامپيوتر منتظر مي مانيم تا ويندوز مراحل نصب را طي كند بعد از اين كه به متني حاوي توضيحات مايكروسافت و نوعي قرار داد با ما است مي رسيم روي F8 كليك كرده يا F8 را مي زنيم تا تأييدشود.

در قسمت بعد اگر ما قبلاً ويندوزي داشته باشيم سؤال مي شود كه مي خواهيد روي همان ويندوز نصب شود يا انتخاب با ما باشد با زدن دكمه‌ي R مي توانيم روي همان ويندوز قبلي ويندوز جديد را نصب كنيم و با زدن دكمه‌ي ESC انتخاب درايو ظاهر خواهد شد كه در اين مرحله بهتر است كه ESC را بزنيم تا درايوها براي انتخاب كردن ظاهر شوند و ما بتوانيم درايو مورد نظر را انتخاب كنيم همچنين با زدن دكمه‌ي D مي توانيم درايو را پاك كنيم تا بعداً تبديل به درايو جديد يا تبديل به دو يا چند درايو شود وقتي ما D را بزنيم دوباره‌ دكمه‌ي L را بزنيم درايو پاك خواهد شد كه مي توانيم آن درايو را انتخاب كنيم و با زدن دكمه‌ي C دوباره آن را بسازيم.

وقتي آن را مي سازيم مي توانيم حجم آن را تعيين كنيم مثلاً اگر مي خواهيم درايو را تبديل به دو درايو كنيم بايد حجم فعلي آن را تبديل به 2 كرده و Enter را بزنيم حال دو درايو جديد خواهيم داشت البته براي عوض كردن يا تقسيم حجم درايوها مي توانيم از partition magic هم استفاده كنيم كه براي ساخت پارتيشن هاي خود بايد Fdisk را بلد باشيم.

در مرحله‌ي بعد انتخاب مي كنيم كه فرمت درايو ما چه باشد FAT يا NTFS تفاوت اين دو را در اين جا مي توانيم ببينيم و انتخاب كنيم بهتر است گزينه هايي كه جلوي آن دكمه‌ي Quick نوشته شده را انتخاب نكنيم زيرا فرمت كامل مناسب تر است بعد از اينكه مراحل را رد كرديم ويندوز فرمت انتخابي ما را آغاز مي كند و سپس فايلهاي مورد نياز را كپي مي كند و سيستم restart مي شود.

بعد از شروع مجدد سيستم منتظر مي مانيم تا مراحل نصب اتوماتيك پيش برود تا اين كه ما با پنجره اي مواجه مي شويم كه در اين جا زبان خود را انتخاب مي كنيم اگر در قسمت چهارم ما فارسي را انتخاب كرده باشيم اين قسمت را دست نمي زنيم فقط در سمت details عربي را remove مي كنيم كه اين كار بستگي به كيبورد دارد كه در اكثر كيبوردها با اين كار چند ايراد جزئي برطرف مي شود ولي فارسي سازي كامل نيست و احياناً در بعضي حروف مثل ي پ ژ گ ايراداتي پيدا خواهد شد بعد روي دكمه‌ي OK كليك كرده و Next را مي زنيم.

از اين جا به بعد براي هر دو حالت نصب از روي ويندوز و نصب از boot مشترك مي باشد در يك كادري نام خودمان و كمپاني يا شركت يا هر چه دوست داريم مثل home را وارد مي كنيم.

در كادر بعدي نام كامپيوتر خودمان را مي نويسيم كه نامي به عنوان پيش فرض نوشته مي شود در قسمت پايين مي توانيم پسورد مديريت كامپيوتر را وارد كنيم به اين ترتيب كسي نمي تواند به جاي ما وارد كامپيوتر شود چون با دادن پسورد ما مديريت را در دست خواهيم گرفت يا مي توانيم قواعد ديري هم تنظيم كنيم.

در قسمت بعدي تنظيمات اتصال به اينترنت را خواهيم داشت روي منوي پايين كادر كليك كرده و ايران را انتخاب مي كنيم در قسمت what Area code مي توانيم كد استان كه در آن هستيم را بزنيم در قسمت dial nomber چيزي نمي نويسيم و در پايين هم نوع ارتباط تلفن خودمون را كه تون يا پالس باشد را انتخاب مي كنيم و كليد Next را مي زنيم.

بالابردن سرعت كامپيوتر

هميشه اتصال به اينترنت عامل پايين آمدن سرعت كامپيوتر نمي باشد بلكه خود كامپيوتر مهمترين عامل در اين مورد يعني پايين آمدن سرعت مي باشد. دلايلي مثل تعداد برنامه‌ها و يا فايل هاي قديمي و حتي تنظيمات اشتباه ازسرعت كامپيوتر ما مي كاهد. اگر عمل Shutdown در كامپيوتر درست انجام نشود كامپيوتر در استارت بعدي براي اين كه هارد از لحاظ داشتن خطا يا اشتباه چك كند با برنامه ي Scandisk استارت مي شود كه وقت يا زمان طولاني لازم است براي اينكه از اجرا شدن Scandisk جلوگيري كنيم بايد اعمالي را انجام دهيم از منوي استارت بر رويRun كليك كرده و بعد دستور MSConfig را اجرا مي كنيم سپس قسمت Susbem configuration programs را باز مي كنيم و در قسمت Register general كليك مي كنيم و سپس فرمان Scandisk after error by shutdown disabled را فعال مي كنيم در آخر همه پنجره ها را دستور OK مي بنديم و ويندوز را دوباره استارت (Reatert) كرده تا نتيجه ي آن را ببينيم.

براي از كارانداختن آهنگ هنگام بالا آمدن سيستم

اگر كامپيوتر در هنگام بالا آمدن آهنگ پخش مي كند در صورتي كه آن را از كار بياندازيم كامپيوتر ما از سرعت بالاتري برخوردار خواهد شد براي اين كار بايد اول وارد منوي Start شده و از آنجا به Seetings رفته و Control panel را انتخاب كنيم پس از آن در قسمت Sound and multimedia كه انتخاب مي كنيم پنجره اي باز خواهد شد در اينجا مشخص شده است كه كدام قسمت ها به همراه پخش آهنگ عمل مي كنند قسمت هايي كه با پخش آهنگ همراه هستند علامت بلندگويي را در كنار خود دارند بر روي قسمت هايي كه مي خواهيم پخش آهنگ آنها را غيرفعال كنيم مارك مي زنيم پس از منوي Name كه در زير آن قرار دارد دستورNone كه در زير آن قرار دارد دستور None را به عنوان پايان مي زنيم.

براي لغو كردن دستور اجراي اتوماتيك برنامه ها بايد:

بسياري از برنامه ها هنگام استارت كامپيوتر به طور اتوماتيك اجرا مي شود كه ما به همه‌ي اين برنامه ها احتياجي نداريم براي جلوگيري از استارت شدن اتوماتيك اين برنامه ها بايد از منوي استارت Run را انتخاب كنيم و سپس درون آن دستور MSConfig را اجرا كنيم از طريق Register و بعد Auto start قادر نخواهيم بود كه برنامه مورد نياز خود را به صورت مجزا انتخاب كنيم بلكه فقط مي توانيم علامت تيكp يا ضربدر را از جلوي برنامه هايي كه نمي خواهيم اجرا شوند برداريم.

Defragment كردن هارد

ما با انجام اين دستور مي توانيم هارد خود را مرتب سازي كنيم خود اين كار زمان مي‌برد ولي با انجام آن ما مي توانيم به بالا بردن سرعت كامپيوترمان كمك زيادي كنيم براي انجام آن از منوي استارت واردPrograms شده و از آنجا به Accessories رفته و System tools را انتخاب مي كنيم و كليد Disk Dfragmenter را مي زنيم يك نكته در اين جا وجود دارد كه پس از شروع شدن عملDfragment كامپيوتر را بايد به حالت خود گذاشت و هيچ كار ديگري با آن انجام ندهيم كه درون اين پنجره رنگ هايي مثل سفيد، قرمز، آبي و... است كه هر كدام از آنها بيانگر مكان هايي هستند در كامپيوتر كه با در كنار هم گذاشتن فضاهاي پر، فضاهاي خالي ميان آن را جدا كرده و مرتب مي كند.

نحوه انتخاب كردن Mother bord

انتخاب كردن مادربرد يكي از تصميمات مهم در زمان تهيه ي يك كامپيوتر است با انتخاب مناسب علاوه بر تأثير مستقيم بر عملكرد فعلي سيستم بيانگر انعطاف سيستم در زمان ارتقاء نيز مي باشد. قابليت هاي يك كامپيوتر بستگي انتخاب درست در مادربرد است امروزه براي مادربردها پورت هاي پيشرفته اي نظير (1394IEEE) Fireware و يا USB2.0 و حتي كارت هاي صدا شش كاناله و كنترل هايRAID وجود داشته كه مي‌توان از آنان در زمان ارتقاء سيستم و بدون نياز به نصب امكانات جانبي ديگر استفاده به عمل آورد.

وقتي ما مي خواهيم مادربردي را بخريم سؤالاتي در ذهن ما ايجاد مي شود مثل اينكه مادربردها چگونه با يكديگر مقايسه مي شوند؟ معيار انتخاب يك مادربرد چيه؟ ميزان كاراش و پتانسيل سيستم چقدر وابسته به پتانسيل مادربرد مي باشد؟ اما مادربرد پردازنده و حافظه سه عصر حياتي در كامپيوتر بوده كه در زمان انتخاب آن سرنوشت پردازنده و حافظه نيز به نوعي رقم خواهد خورد انتخاب مناسب يك مادربرد از جمله تصميمات مهمي است كه دامنه آن گريبان گير تجهيزات سخت افزاري ديگر نيز خواهد شد انتخاب كردن يك مادربرد قديمي از رده خارج مي توانند باعث بروز مسائل زيادي در ارتباط با ارتقاء و افزايش توان عملياتي كامپيوتر را براي اجراي برنامه خريداري مي كنيم نه براي خود.
دسته بندی: فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT

تعداد مشاهده: 1402 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:24 کیلوبایت

 قیمت: 29,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: