پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني کارگاه توليد روغن دانه انگور در 54 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان شماره صفحه

خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3



فصل اول - کليات........................................................................................................................................... 5

1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 6

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :.................................................................................................................. 7

محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 8

1 – 3 – مشخصات متقاضيان :................................................................................................................................. 8

1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :.................................................................................................................... 8

مجوز هاي قانوني :..................................................................................................................................................... 8

مراحل صدور جواز تاسيس :..................................................................................................................................... 9

شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس............................................ 9

1- اشخاص حقيقي................................................................................................................................................. 9

2- اشخاص حقوقي.............................................................................................................................................. 10

مدارك مورد نياز:..................................................................................................................................................... 10

اصلاحيه جواز تاسيس :........................................................................................................................................... 11

تعريف:...................................................................................................................................................................... 11

صدور پروانه بهره برداري :..................................................................................................................................... 11

مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 12



فصل دوم - روش انجام کار.................................................................................................................... 13

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 14

بازديد از کارخانه توليد روغن هسته انگور............................................................................................................ 14

جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :........................................................................................... 14

فهرست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز و برآورد قيمت آنها :........................................................................ 15

مشخصات نيروي انساني مورد نياز از لحاظ مفيد بودن و توانايي کار (ارقام به ميليون ريال) :............................ 16

روشهاي بازاريابي و تبليغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 17



فصل سوم - امور مالي طرح...................................................................................................................... 18

جدول 1 ميزان اسيدهاي موجود در روغن هسته انگور......................................................................................... 19

جدول 2 خصوصيات شيميايي روغن هسته انگور................................................................................................. 19

جدول 3 خصوصيات فيزيکي روغن هسته انگور................................................................................................... 20

جدول 4 ميزان درجه حرارت روغن ها در حين ذخيره سازي ، انتقال ، بارگيري و تخليه................................. 21

جدول 5 ميزان واردات در سال 79....................................................................................................................... 22

جدول 6 ميزان واردات در سال 80...................................................................................................................... 22

جدول 7 ميزان واردات در سال 81....................................................................................................................... 23

جدول 8 ميزان واردات سال 82............................................................................................................................. 23

جدول 9 ميزان واردات در سال 83...................................................................................................................... 24

جدول 10 ميزان واردات در سال 84..................................................................................................................... 25

نمودار 1 روند واردات روغن در طي سال هاي اخير............................................................................................ 26

جدول 11 مشخصات وارد کنندگان روغن هسته انگور......................................................................................... 26

جدول 12 استانداردهاي بين المللي براي خواص فيزيکي و شيميايي روغن هسته انگور................................... 27

جدول 13 آلاينده هاي فلزي................................................................................................................................... 27

جدول 14 ويژگي هاي کيفي روغن پالايش شده هسته انگور................................................................................ 28

جدول 15 استانداردهاي بين المللي براي دانه هاي روغني................................................................................... 29

جدول 16 قيمت محصولات شرکت....................................................................................................................... 30

جدول 17 قيمت روغن هسته انگور...................................................................................................................... 30

جدول 18 توزيع محصولات و دانه هاي روغني در خاورميانه (1000 تن)......................................................... 31

جدول 19 توزيع محصولات و دانه هاي روغني در اروپا (1000 تن).................................................................. 32

نمودار 2 مصرف انواع دانه هاي روغني در دنيا..................................................................................................... 33

جدول 20 بررسي واحدهاي توليدي در دست اجرا.............................................................................................. 33

جدول 21 ترکيبات انگور........................................................................................................................................ 34

جدول 22 (صد هکتار)........................................................................................................................................... 34

جدول 23 سطح زير کشت ميزان توليد انگور کشور (سال زراعي 1381 – 1382).......................................... 35

چارت مواد حاصل از تفاله انگور............................................................................................................................ 36

چارت واحد استخراج روغن از هسته انگور.......................................................................................................... 36

شکل 1 سيستم پرس سرد....................................................................................................................................... 37

شکل 2 سيستم پرس سرد دوار............................................................................................................................... 37

شکل 3 شستشو دهنده دوار.................................................................................................................................... 38

شکل 4 سيستم تميز کردن دانه............................................................................................................................... 38

شکل 5 واحد تصفيه روغن...................................................................................................................................... 39

شکل 6 فيلتر پرس................................................................................................................................................... 40

نمودار توزيع سطح بارور انگور استان ها نسبت به کل کشور (سال 82).............................................................. 40

جدول 24 نرخ روغن خام....................................................................................................................................... 41

جدول 25 دستمزد روغن يارانه اي......................................................................................................................... 41

جدول 26 نرخ فروش روغن يارانه اي در حد تناژ مصوب................................................................................... 42

جدول 27 ميزان توزيع روغن براساس بسته بندي................................................................................................. 42

جدول 28قيمت روغن هاي گياهي (فروش آزاد )................................................................................................. 43

شکل 7 سالن آماده سازي هسته انگور.................................................................................................................... 43

جدول 29 مشخصات فني دستگاه روغن کشي شرکت الکترولوکس ساخت کشور سوئد – مدل 20................. 44

شکل 8 سيستم پرس سرد مدل 180 با ظرفيت 5 تن در روز براي همه دانه هاي روغني شرکت زيت کرمان. 45

شکل 9 سيستم پرس روغن مدل هاي 140 – 400 شرکت زيت کرمان.............................................................. 46

شکل 10 سيستم پرس سرد استخراج روغن سويا – شرکت زيت کرمان.............................................................. 46

جدول 30 محوطه سازي......................................................................................................................................... 47

جدول 31 ساختمان................................................................................................................................................. 47

جدول 32 هزينه هاي قبل از بهره برداري.............................................................................................................. 48

جدول 33 برآورد آب ، برق ، سوخت و ارتباطات................................................................................................ 48

جدول 34 برآورد حقوق و دستمزد........................................................................................................................ 49

جدول 35 هزينه تعمير و نگهداري و استهلاک...................................................................................................... 50

جدول 36 هزينه هاي ثابت و متغير توليد............................................................................................................... 50

جدول 37 هزينه ماشين آلات و تجهيزات.............................................................................................................. 51



فصل چهارم - جمع بندي – نتيجه گيري و پيشنهادات.............................................................. 52

نتايج حاصله از اجراي طرح :.................................................................................................................................. 53



















خلاصه طرح :

در اين طرح به بررسي توليد روغن دانه انگور پرداخته شده است ، براي بررسي طرح از روش هاي آماري و اقتصادي و برآورد هاي مالي استفاده شده است ، اين طرح شامل چهار فصل ميباشد ، فصل اول به بيان کلياتي از قبيل مقدمه ، تاريخچه ، مجوز هاي قانوني مورد نياز ، وضعيت بازار ، ميزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بيان روش انجام کار پرداخته است ، بازديد از واحد کاري مشابه ، نيروي انساني ، نحوه تامين سرمايه و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، فصل سوم به بررسي طرح از ديدگاه اقتصادي پرداخته است ( طرح توجيهي يا BP ) ، عناويني از قبيل نيروي انساني مورد نياز ، ميزان سرمايه گذاري ، مواد اوليه مورد نياز ، ماشين آلات مورد نياز و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، در نهايت فصل چهارم به بيان نتيجه اجراي طرح مي پردازد .






1 مقدمه :

اين روغن از دانه هاي انگور واريته Vitis vinifera بدست مي آيد . روغن هسته انگور يک روغن خوشمزه و ايده آل براي آماده کردن غذاهاي سرد و گرم است و سال هاست که در آشپزخانه هاي اروپا به خاطر طعم خوش و فوايد بهداشتي آن به روغن هاي ديگر ترجيح داده مي شود .

روغن هسته انگور از هسته هاي انگورهايي است که پس از آبگيري براي آب انگور و سرکه مصرف مي شوند و در يک روند سالم جهت استحصال روغن مورد استفاده قرار مي گيرد .

روغن هسته انگور صد در صد طبيعي است و هيچ ماده ي شيميايي به آن اضافه نمي شود اين روغن برخلاف روغن هاي ديگر دود نمي کند و نمي سوزد . نه تنها بر طعم اصلي غذا تاثير نمي گذارد بلکه اندکي طعم کره اي به آن مي دهد و به همين دليل و آنچه در زير به آن اشاره خواهد شد مورد تحسين همگان قرار گرفته است .

اين روغن منبع سرشاري از ويتامين E است که نقش بسيار موثري در جلوگيري از امراض قلبي دارد و مانع لخته شدن خون در رگ ها مي شود . مصرف يک قاشق غذا خوري از روغن هسته انگور ، تقريباً نياز روزانه بدن به ويتامين E را تامين مي کند . روغن هسته انگور داراي بالاترين مقدار اسيد لينولئيک يعني 68 تا 76 درصد است . اين اسيد از اسيدهاي چرب بسيار ضروري براي زندگي انسان محسوب مي شود که بدن قادر به توليد آن نيست . اين روغن داراي pronathrocynidins که نوعي از آنتي اکسيدان هاي بسيار خوب است ، بافت ها و نسوج بدن را از جراحت و آسيب ها محافظت مي کند و دانه هاي انگور و عصاره آن منبع اصلي اين مواد هستند . جالب است بدانيم که روغن هسته انگور به طور طبيعي فاقد کلسترول است .

اين روغن در حالي که خاصيت افزايش کلسترول مفيد يا HDL دارد ميزان کلسترول مضر يا LDL و تري گليسيريد (نمک هاي آلي حاصل از ترکيب گليسيرين و اسيدهاي چرب ) را کاهش مي دهد و به همين دليل راهي مناسب براي پايين آوردن چربي هاي اشباع شده است و در نتيجه سبب کاهش خطرات ناشي از بيماري هاي قلب و عروق خصوصاً تصلب شرائين مي شود . اين روغن به خاطر خاصيت نرم کنندگي ، در صنايع آرايشي و بهداشتي مصارف فراواني دارد . از اين روغن براي حالت دهنده مو استفاده مي شود که حاصل آن موهاي پرپشت و براق و با قدرت رشد خوب به لطافت تارهاي ابريشم خواهد بود .

براي تهيه ماده ي اوليه اين روغن کشت مخصوصي صورت نمي گيرد و از سوي ديگر با استفاده از هسته انگور مانع از آلودگي محيط زيست مي شود .

از اين روغن در سالادها و انواع غذاها ، براي تهيه شيريني ، گريل و سرخ کردن استفاده مي شود . درجه حرارت مناسب براي روغن هسته انگور از ساير روغن ها مثل روغن زيتون ، کنجد و کانولا بيشتر است . چنانچه غذاي تهيه شده با روغن هسته انگور را در يخچال نگهداري کنيم روغن آن سفت و سخت نمي شود . مصرف اين روغن بسيار اقتصادي تر از ساير روغن هاست ، چرا که فقط نصف تا ثلث روغن هسته انگور در مقايسه با روغن هاي ديگر براي پخت و پز مورد نياز است . اين روغن گياهي جايگزين مناسبي است براي ساير روغن ها که در تهيه سالاد و انواع پخت و پز و ختي تهيه شيريني استفاده مي شوند .



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد روغن دانه انگور





محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 25 نفر ميباشد .



مجوز هاي قانوني :

تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان ، تاسيسات و نصب ماشين آلات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي (زراعي ، باغي ، شيلاتي ، دام و طيور، جنگل و مرتع) صادر ميگردد.





مراحل صدور جواز تاسيس :

1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت جهاد كشاورزي شهرستان و يا مديريت صنايع كشاورزي و روستائي استان .

2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت صنايع كشاورزي و روستائي .

3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .

5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .



شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس

1- اشخاص حقيقي

- تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران

- حداقل سن 18 سال تمام

- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم





2- اشخاص حقوقي

- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )

- ارائه آگهي تاسيس و آگهي آخرين تغييرات در روزنامه رسمي كشور



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد روغن هسته انگور

براساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از کارخانه توليد روغن هسته انگور به بررسي سيستم ها و دستگاه ها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد روغن هسته انگور استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت مي باشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1393 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 54

حجم فایل:1,788 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: