گزارش کاراموزی دفتر فني پارسه

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کاراموزي دفتر فني پارسه در 17 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه :

در روز اول كارورزي با محيط دفتر آشنا شديم . سپس پس از گرفتن كروكي زمين ، كم كم شروع به ترسيم پلان مسكوني نموديم . پس از كشيدن نقشه بطور دستي و مشخص نمودن قسمت ها و فضاهاي مختلف ، تغييراتي در نقشه داديم و به نحوي رفع اشكال نموده و شروع به ترسيم اصلي نموديم . و نقشه را توسط AUTO CAD رسم كرديم.

پس از ترسيم كليه قسمت هاي مورد نياز ، يعني پلان ، پلان فونداسيون ، نمادها و برش و ... قسمت اوليه كار به پايان رسيد . سپس شروع به ترسيم پلان مسكوني ديگر نموديم و مطابق نقشه گذشته ، كليه كارهاي اين نقشه را نيز به اتمام رسانديم .

از روز دهم كم كم مشغول كار در محيط كارگاه شديم يعني همان زمين مورد نظر براي اجراي ساختمان .

پس از بازديد از زمين و مطابقت دادن با كروكي كارهاي مورد نياز را شروع كرديم كه به شرح زير مي باشد .







آشنايي با محل كارورزى:

دفتر فنى پارسه خرمدره در تاريخ 1377 تأسيس شده . اين دفتر واقع در شهرستان خرمدره جزء سهامي خاص مي باشد . دفتر فني پارسه خرمدره متعلق به جناب آقاى مهندس سعيد مهديان داراي مدرك ليسانس عمران مي باشد . و كارهاي فني و پروژه هاي زيادي را اجرا و به اتمام رسانده اند از جمله فعاليتهاي اين دفتر : به اتمام رساندن پروژه هاي سبز كشت ، به اتمام رساندن پروژه كارخانه مينو ، به اتمام رساندن پروژه هاي مسكوني و ... مي باشد .





بازديد زمين و آماده سازى

قبل از شروع هر نوع عمليات ساختماني بايد زمين محل ساختمان بازديد شده ووضعيت و فاصله آن نسبت به خيابان ها و جاده هاي اطراف مورد بازرسي قرار گيرد و همچنين بايد محل چاه هاي فاضلاب و چاه آب هاي قديمي و مسير قنات هاي قديمي كه ممكن است در هر زميني موجود باشد تعيين شده و محل آن نسبت به پي سازي مشخص گردد و در صورت لزوم مي بايد اين چاه هابا بتن يا شفته پر شود . و سپس نسبت به ريشه كني ( كندن ريشه هاي نباتي كه ممكن است در زمين روئيده باشد ) آن محل اقدام شود و خاك هاي اضافي به بيرون حمل گردد . و بالاخره بايد شكل هندسي زمين و زواياي آن كاملاً معلوم شده و با نقشه ساختمان مطابقت داده شود .



پياده كردن نقشه

يعني انتقال نقشه ساختمان از روي كاغذ به روي زمين با ابعاد اصلي ( يك به يك ) بطوريكه محل دقيق پي ها و ستون ها و ديوارها و عرض پله ها و ... روي زمين بخوبي مشخص باشد بايد سعي شود حتماً در موقع پياده كردن نقشه از نقشه پي كني استفاده شود . براي پياده كردن نقشه در پلان هاي معمولي و كوچك از متر و ريسمان بنايي استفاده گردد .

پس از داشتن يك امتداد ساختمان مي توان به كمك متر و ريسمان و كمك گرفتن از رابطه فيثاغورث امتداد ديگر را بدست آورد و بدين ترتيب كل زمين را مشخص نماييم .

ابعاد پي

عرض و طول و عمق پي ها كاملاً به وزن ساختمان و قدرت تحمل خاك محل ساختمان بستگي دارند .

پس از تكميل برداشت خاك و تكميل شدن ابعاد پي ها و شناژها ، اقدام به بتن ريزي در كف پي به ارتفاع 10cm مي نماييم . به اين بتن اصطلاحاً بتن مگر مي گويند . بتن مگر به ما كمك مي كند كه سطحي صاف داشته باشيم و اينكه بتن اصلي ما با خاك مخلوط نشود .

عمق پي هاي نواري

در زمين هاي خوب حداقل عمق پي هاي نواري در حدود 50cm مي باشد و اگر در اين عمق به زمين بكر نرسيده باشيم بايد عمق پي را تا زمين بكر ادامه داد و يا از روش هاي ديگر مثل شمع كوبي استفاده نمود .



عرض پي ها

معمولاً عرض پي قدري بزرگتر از عرض ديوار روي آن ساخته مي شود . زيرا اولاً هميشه فشار وارده و سطح تحت فشار با هم نسبت معكوس دارند ، در ثاني فرض بر اين است كه بار وارده بوسيله ديوار يا ستون به پي ، با زاويه 45 درجه منتقل مي گردد . بدين جهت عرض پي از عرض ديوار بزرگتر مي باشد .

لايه هاي پي نواري

لايه هاي پي سازي در پي هاي نواري به ترتيب از پايين به بالا عبارتند از

1- شفته ريزي

پي هاي نواري در ساختمان هاي آجري دو يا سه طبقه معمولاً با شفته پر مي شوند . شفته مخلوطي است از خاك مناسب و آهك شكفته و آب .

خاك مناسب

خاك مناسب براي شفته خاكي است كه قطر دانه هاي تشكيل دهنده آن از لحاظ بزرگي و كوچكي متفاوت بوده بطوريكه دانه هاي ريز تر ، فضاي خالي بين دانه هاي درشت تر را پر نموده و در نتيجه جسم متراكم و توپري بدست مي آيد .



آهك

جسمي است سفيد رنگ از پختن سنگ آهك يا كربنات كلسيم به فرمول coco3 در حرارت 800 تا 1400 درجه سانتي گراد بدست مي آيد . به سنگ آهكي پخته مي گويند كه تمام coco3 به cao و co2 تبديل گشته و co2 به صورت گاز از محيط خارج شده باشد .

آهك شكفته

آهك زنده cao ميل تركيب شديدي با آب دارد و در اثر مجاورت با آب تبديل به آهك شكفته گشته و آهك مرده و يا آهك آبديده مي گردد .

شدت حرارت به قدري است كه مقداري از آب مصرفي را بخار مي كند و مقداري از سنگ آهك كه كاملاً پخته شده باشد را به آهك زنده تبديل مي نمايد. شدت حرارت به قدري است كه مقداري از آب مصرفي را بخار مي كند و مقداري از سنگ آهك كه كاملاً پخته شده باشد را به آهك زنده تبديل

مي نمايد .

آب



ب- آرماتور بندي

براي ايجاد مقاومت در مقابل نيروهاي كششي در بتن داخل شناژ بتني چند رديف ميله گرد در بالا و پايين به صورت طولي قرار مي دهند و اين ميله گردهاي طولي را بوسيله ميله گردهاي عرضي كه به آن خاموت مي گويند به همديگر متصل مي نمايند . ميله گردهاي طولي و عرضي را قبلاً مي بافتندو بعد در داخل قالب بندي شناژ قرار مي دهند .

بايد توجه داشت كه پهناي اين قفسه بافته شده در حدود 5 سانتيمتر كوچكتر از پهناي قالب شناژ باشد ( هر طرف5/2 سانتيمتر ) به طوريكه اين ميله گردها كاملاً در بتن غرق شده و آن را از خورندگي در مقابل عوامل جوي محفوظ نگهدارد .



ج- بتن

بتن ، مخروطي است از شن و ماسه و آب و سيمان يا به عبارت ديگر بتن سنگي است مصنوعي كه از مواد سنگي ( شن و ماسه ) ، آب و سيمان تشكيل شده و به علت رواني قالب خود را پر كرده و به شكل قالب خود ر مي آيد .



4- قشر ماسه سيمان زير و روي قير گوني

زير قيرگوني را به دو دليل با يك قشر ماسه و سيمان اندود مي كنند :

الف) براي ايجاد يك سطح صاف و مناسب جهت اندود قير و گوني زيرا چنانچه بخواهيم بلافاصله بعد از كرسي چيني اقدام به قير و گوني بنماييم سطح آجر كرسي به علت ناهمواري براي قير و گوني مناسب نيست ، زيرا اصولاً قير و گوني علت شكننده بودن از زير و بايد بين دو پوشش قرار گيرد .

ب) چنانچه ملات عمومي كه براي ساختمان مصرف مي شود داراي آهك باشد يعني براي ساختمان از ملات ماسه آهك و يا ماسه سيمان و آهك استفاده شود براي دور نگهداشتن قير و گوني از آهك اقدام به ايجاد يك لايه ماسه سيمان روي آجر مي نمايند . زيرا در غير اين صورت به سبب تركيب قير با آهك بعد از مدتي قير و گوني فاسد گشته و در آن سوراخ هايي ايجاد مي گردد .

5- ايزولاسيون ( عايق رطوبتي )

ايزولاسيون و يا عايق كاري به معناي جداكردن يا جداسازي بكار مي رود. ايزولاسيون انواع مختلف دارد مانند ايزولاسيون هاي حرارتي كه در آن از پشم شيشه استفاده مي كنند و يا ايزولاسيون هاي صوتي كه در آن از انواع مانع هاي صوتي استفاده مي گردد و يا ايزولاسيون در مقابل اشعه X در بيمارستان ها براي اطاق كه از ورقه هاي سرب استفاده مي شود و يا ايزولاسيون هاي رطوبتي كه انواع مختلف دارد و متداولترين آن در ايران قير و گوني است .





2- بلوك

بلوك هاي مورد استفاده در سقف هاي تيرچه و بلوك معمولاً بتوني يا سفالي است و هيچ گونه باري را تحمل نمي نمايد و فقط به عنوان قالب مورد استفاده قرار مي گيرند . بلوك هاي سفالي از لحاظ وزن سبك تر بوده و بار كمتري را به ساختمان وارد مي نمايد عرض بلوك ها معمولاً 40 سانتيمتر بوده گاهي نيز آن ها را تا 60 سانتيمتر هم مي سازند و ارتفاع آن تابع ضخامت سقف و بار سقف بوده و بين 20 تا 25 سانتيمتر است بلوك بايد طوري طراحي شود كه به راحتي قابل حمل و نقل بوده و روي تيرچه قرار بگيرد . بلوك ها داراي لبه اي هستند كه به وسيله آن به روي تيرچه قرار مي گيرند . اگر از تيرچه با قالب سفالي استفاده مي شود بهتر است از بلوك سفالي نيز استفاده گردد زيرا به علت هم رنگ بودن مصالح بعد از سفيد كاري روي سقف ايجاد سايه نمي كند . تيرچه ها را در محل هاي خود بر روي پل هاي اصلي قرار مي دهيم.سپس ميله گردهاي ممان منفي را اجرا مي كنيم .



3- ميلگردهاي ممان منفي

با فرض اينكه تكيه گاه تيرچه ها گير دار فرض مي شود در محل تكيه گاه مماني ايجاد مي گردد كه مي بايد بوسيله ميله گردي تحمل شود به اين لحاظ اگر دو عدد تيرچه به يك تير خم شود ميلگرد فوقاني تيرچه ها را بوسيله قطعه ميلگردي به طول 2-2/5 m به همديگر وصل مي نمايند . در آخرين دهانه كه تيرچه به يك تير خم مي گردد نيز ميلگردي را به صورت گونيا خم نموده و قسمت كوتاه گونيا را به آهن هاي تير كناري وصل مي نمايند .
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1074 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 17

حجم فایل:101 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: